Retragerea din contract / renuntare la cumparare

1. Cadrul legal

Prin Ordonanta de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanta: Consumatorul (orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, aşa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 21/1992 ) are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului.

Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Este obligatoriu ca produsul returnat sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

2. Exceptiile

Nu pot fi denuntate contractele care au ca obiect furnizarea urmatoarelor categorii de produse:

a. Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri (nesemnalate ca si defecte estetice in primele 48 de ore de la receptionarea produsului).

Produsul nou se livreaza dupa primirea si verificarea celui returnat intr-un termen de maxim 14 zile.

Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

b. Produse care nu se afla in stoc si sunt aduse pe comenzi speciale;

c. Furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere.

d. Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator. Pentru produsele returnate folosite se va face diminuarea valorii conform OUG 34/2014, art. 14, alin. 3.

3. Exercitarea dreptului de retragere

Consumatorul informeaza Camsa Technics cu privire la decizia de retragere din contract prin completarea unui formular de retur disponibil pe site Formular retur marfa sau poate returna produsul personal.

In termen de 48 ore lucratoare de la transmiterea notificarii, cumparatorul va primi pe e-mail numar de inregistrare si detalii cu privire la solicitarea înaintata. Comunicarea cu clientul se va face in scris pe adresa de e-mail cu care s-a efectuat comanda inițiala.

4. Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare

Costuri suportate de catre cumparator: Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, se va solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.

Costuri de retur si transport curier pentru produsul in cazul caruia cumparatorul renunta la achizitionarea produsului in termen de 14 zile de la receptia produsului. ( art.14. punctul 2 )

Produs ce nu este conform cu specificatiile din oferta vanzatorului.

Produs ce nu este conform specificatiilor mentionate in comanda cumparatorului.

Produs nefunctional in primele 48 de ore de la receptie sau colete ce prezinta deteriorari la receptie. Nota (daca defectul de nefunctionare este semnalat in primele 48 ore de la receptie)

5. Rambursarea sumelor

Rambursarea sumelor se va face in cel mult 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului, transmisa de catre vanzator(art. 13, punctele 1, 2, 3 si 4)

Conform art. 24 punctele 2 si 3 , ziua in care consumatorul isi exercita dreptul de retragere din contract nu se va lua in seama la calculul termenului, iar in cazul in care ultima zi a termenului este o zi nelucratoare,

Camsa Technics va prelungi termenul in mod corespunzator.

Categorii de produse cu condiții speciale de retur

Pompe hidraulice trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost livrate, fara zgarieturi si fara urme de uzura interna. Nu se accepta returnarea pompelor hidraulice care au fost folosite in instalatii hidraulice.

Radiatoare racire ulei pot fi returnate doar dacă nu au fost folosite si sunt in aceeasi stare in care au fost livrate, fara zgarieturi, lovituri etc.

Cuplaje elastice pot fi returnate doar dacă nu au fost folosite.

Indicatoare de nivel pot fi returnate doar dacă nu au fost folosite.

Distribuitoare hidraulice în cazul în care au fost desigilate și testate de către client, trebuie returnate curățate, echipate cu capacele de protectie, fara zgarieturi si fara urme de uzura interna, pentru ca returul să fie acceptat. Motoare hidraulice pot fi returnate doar dacă nu au fost folosite, in ambalajul original.

Formular retur marfa