Mini centraline pentru instalatii de ridicat

Mini centralinele sunt folosite in special pentru aplicatii ce presupun ridicarea si coborarea sarcinilor dar acesta nu este singurul domeniu de aplicabilitate al acestor sisteme. Lifturile pentru pasageri, fie in centre comerciale, mijloace de transport sau cladiri de birouri, folosesc puterea hidraulica pentru a ridica si cobori pasagerii intre etaje. Cu ajutorul senzorilor electronici aceste sisteme pot ridica/cobori si opri precis sarcinile la anumite inaltimi prestabilite.

Persoanele cu dizabilitati se folosesc in special de sisteme hidraulice pentru a putea accesa diferite spatii cu destinatie de birouri sau comerciale.

In tarile dezvoltate capata amploare folosirea acestor istalatii in lifturi personale, in special pentru persoane varstnice in locuintele acestora. In acest caz este recomanda folosirea acestora impreuna cu un sistem de siguranta care sa poata efectua comanda primita si in cazul in care sistemul principal de alimentare cu energie sufera avarii.

Utilajele cu mobiltate ridicata unde este necesara forta ridicata dar unde spatiul disponibil este restrans pot lucra impreuna cu aceste sisteme.

Pe langa destinatiile calsice, acestea, pot fi folosite pentru: actionarea portilor si usilor, apropierea sarcinilor, diferite tipuri de sisteme de umbrire, sisteme de potectie la intemperii, sisteme de pozitionare pentru panouri solare si centrale eoliene etc.