Sisteme hidraulice cu eficienta ridicata – supape HI-LO

In special sistemele hidraulice sunt poiectate pentru actionarea unor motoare fie rotative sau liniare iar energia disponibila pentru actionarea acestora nu este limitata. Exceptie fac sistemele mobile unde energia disponibila este limitata dar unde cerintele si asteptarile sunt ridicate.

Pentru sistemele hidraulice mobile dar si pentru eficientizarea sistemelor sationare au fost dezvoltate supapele HI-LO pentru aplicatii care au nevoie de presiuni si debite ridicate dar nu in acelasi timp. In cadrul acestor sisteme perioadele de presiune maxima si de debit maxim nu se suprapun si de aceea poate fi valorificata la maxim cantitatea de energie la dispozitie.
Aceste supape preunpun folosirea concomitenta a doua pompe hidraulice si doua supape pilotate hidraulic ce comuta pe doua niveluri de presiune distincte.
Acest tip de supapa permite insumarea debitelor celor doua pompe pana la o presiune prestabilita dupa care pompa cea mai mare, care implicit are cel mai mare consum de energie, este descarcata total in rezervor ( energia consumata fiind nesemnificativa ) iar pompa cea mai mica va continua se furnizeze fluid pana ce se atinge presiunea maxima in sistem. Astfel se utilizeaza la maxim energia disponibila sistemului, aceste sisteme fiind unele dintre cele mai eficienta si mai compacte.

Pompe Hi-Lo grupa 1

Pompe Hi-Lo grupa 2

Supape HI-LO