Grup hidraulic compact HGU-K

 

Grupurile hidraulice sunt o clasa de echipamente de la care se asteapta functionarea fara probleme pe perioade indelungate, cu costuri de intretinere minime si cu consum redus de enrgie, toate acestea in timp ce opereaza in medii industriale.grupa hidraulic HGU-K
Foarte multe masini si utilaje folosesc o sursa de putere hidraulica, dar uneori aceasta nu este disponibila local sau nu este nevoie de o sursa permanenta de energie hidraulica iar in alte situatii tocmai mobilitatea acestor sisteme nu permite instalarea unei surse de putere. In aceste situatii se folosesc grupuri hidraulice actionate cu motor electric sau termic care asigura un debit de cativa litri / zeci / sute de litri la presiune ridicata, totul intr-un pachet compact, usor de transportat si manipulat.
Aceste tipuri de echipamente pot fi foarte simple, sub forma unei centraline pentru sistemul de basculare al remorcilor si camioanelor, pana la sisteme foarte complexe pentru actionarea instalatiilor de foraj sau troliilor hidraulice.
In componenta acestor echipamente intra: o sursa de energie ( motor termic sau electric), un sistem de transmisie, sistem de pompare al fluidului, spatiu de depozitare, sistem de filtrare, sistem de racire a fluidului, aparatura de control si monitorizare si sisteme de protectie. Toate aceste componente trebuiesc atent alese deoarece orice decizie gresita in stadiul de proiectare poate duce la costuri ridicate de operare, intretinere si reparatii pe toata durata de viata a echipamentului.